MASTERS OF SEX

THE AMERICANS
april 2, 2015
VEEP
april 3, 2015

MASTERS OF SEX

MASTERS OF SEX

Plot: TV-serien er baseret på Dr. William Masters (Michael Sheen) og hans research assistent Virginia Johnsons (Lizzy Caplan) forskning af den menneskelige seksualitet i 1950erne og 60erne. Deres omfattende research og studier dannede baggrund for den seksuelle revolution, men var ikke velanset i datidens akademiske forskermiljø. ‘Masters of Sex’ udforsker forholdet mellem de to forskere, og hvordan de optog og førte protokol over deres seksuelle interaktioner.

Vurdering: Man skal ikke være alt for genert for at give sig i kast med serien. Der er en del eksplicitte scener – dog smagfulde – men lad være med at se den sammen med din lillesøster eller din sure tante. Jeg er begejstret for ‘Masters of Sex’, fordi den viser to seksuelle pionerer prøve at bryde grænser i en tid, hvor sex er et kæmpe tabu. Hvor kvinderne stadig skulle kende deres plads, og hvor de blev opfordret til at begå sig på arbejdspladsen udelukkende for at få opmærksomhed fra en ung læge, så deres fremtid var sikret. Det lugter lidt af Mad Men – bare på en gynækologisk forskningsafdeling.

Dr. William Masters er en socialt akavet forsker og gynækolog, som lever og ånder for sit research-projekt. Hans karakter er kontrolleret og håndfast, men bag facaden lurer en skrøbelig og såret karakter, hvis barndoms trængsler forfølger ham i alle forhold, som han indgår i. Særligt i forhold til hans kone Libby Masters (Caitlin Fitzgerald), som ellers virker til at være den perfekte kone. I stedet kaster Masters sin opmærksomhed på sin sekretær og forskningsassistent Virginia, som er enlig mor, tidligere natklubsangerinde, moderne kvinde, og som har en del forliste forhold bag sig. Den type kvinde, som er foran for sin tid, og som ikke passer på det typiske billede af en kvinde i 1950erne.

Det interessante ved TV-serien er ikke blot udviklingen af de to forskeres research. Hvordan de overgår fra testpersoner til selv at være deltagere i studiet. Men det er ligeledes interessant at følge, hvor svært det er for Masters og Johnson at skelne mellem det videnskabelige aspekt i studiet – og deres mulige følelser for hinanden.

Genre: Dramaserie
Hvor mange sæson er der?:
Der er to sæsoner
Hvor kan du se med?: 
HBO Nordic
Se den, hvis du kunne lide:
 Mad Men, The Kennedys